A brit indie egyik fontos zenekara, az Editors új lemezére készül. A gitárzenét az elektronikával lazán ötvöző együttes ötödik albumát őszre tervezi, és a lemezt kísérő turné Budapestre is elérkezik: december 8-án az A38 Hajó szervezésében a Barba Negra Music Clubban lép fel a csapat.

A kétezres évek elejének egyik legsikeresebb, többszörös albumlista-vezető, platinalemezes indie zenekara, az Editors visszatér! A 2002-ben alakult staffordshire-i négyes (ami három éve, Chris Urbanowicz távozásával és Justin Lockey, valamint Elliott Williams érkezésével kvintetté bővült) legutóbbi lemeze két évvel ezelőtt jelent meg, és most itt az új album.

Az Editors a brit indie egyik legnépszerűbb zenekara: már az első album is komoly sikereket, Mercury-jelölést és jelentős eladásokat hozott. Az együttes, mindenekelőtt a zenei agy, Tom Simth finom arányérzékkel keverte a gitárorientált rockzenét az újhullámos hangzással, a New Musical Express kifejezésével élve egyfajta dark discót, sötét diszkót hozva létre. Talán leginkább az Echo & The Bunnymenre vagy a Joy Divisionre emlékeztet az Editors zenéje, amit sokan az amerikai Interpol brit párjaként emlegetnek.

Nem véletlen, hogy az Editors – mindenekelőtt két legsikeresebb, második és harmadik albumának – számai éppoly népszerűek a rockfesztiválokon, mint a partikban. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek: az Editors minden nehézség nélkül ötvözi ezeket a végleteket.

A zenekar pár napja egész trükkösen jelentette be új albumát. A nemrég kiadót váltó Editors – otthagyva az eddigi sikerkovácsot, a Kitchenware-t, és átszerződve a belga PIAS-hoz – az új kiadó egyik bemutató lemezén rejtette el az új lemez első számát, a No Harmot. Az első megtaláló annak rendje és módja szerint feltette a YouTube-ra, és ennek örömére Tom Smith is megosztotta a hírt, hogy őszre kész az új Editors-lemez. Az első szám alapján elődei útját folytató album bemutató turnéján az Editors visszatér Magyarországra, ezúttal az A38 Hajó szervezésében lép fel a Barba Negra Music Clubban.

Jegyár: 6500 Ft, elővételben: 5500 Ft, limitált early bird: 4500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón, valamint a Barba Negra Music Clubban április 30-tól.