[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A brit indie egyik legfontosabb zenekara, az Editors utoljára több mint két éve lépett fel Budapesten. Akkor az A38 szervezésében a Barba Negrában mutatták be aktuális, In Dream című lemezüket – most pedig, szintén a hajó szervezésében, visszatérnek. Ezúttal az Akvárium Klub nagyhalljában vezetik majd elő sajátosan sötét diszkójukat, melyben ott kavarognak a gitárorientált rockzenés hatások, az újhullámos hangzás és a fülbemászó riffek is. Nem véletlenül emlegette őket a kritika a brit Interpolként; az amerikaiakhoz hasonlóan pedig várhatóan ők is egy nehezen feledhető koncerttel térnek majd vissza Magyarországra.

Az Editors a brit indie egyik legnépszerűbb zenekara: már az első album is komoly sikereket, Mercury-jelölést és jelentős eladásokat hozott. Az együttes, mindenekelőtt a zenei agy, Tom Smith finom arányérzékkel keverte a gitárorientált rockzenét az újhullámos hangzással, a New Musical Express kifejezésével élve egyfajta dark discót, sötét diszkót hozva létre. Talán leginkább az Echo & The Bunnymenre vagy a Joy Divisionre emlékeztet az Editors zenéje, amit sokan az amerikai Interpol brit párjaként emlegetnek.

Nem véletlen, hogy az Editors – mindenekelőtt két legsikeresebb, második és harmadik albumának – számai éppoly népszerűek a rockfesztiválokon, mint a partikban. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek: az Editors minden nehézség nélkül ötvözi ezeket a végleteket.

A kvintett legutoljára két éve járt Budapesten, akkor az A38 Hajó szervezésében lépett fel a Barba Negra Music Clubban – jövő áprilisban pedig visszatérnek, ezúttal az Akvárium nagytermébe. Azzal valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha eláruljuk, hogy az összes nagy sláger felcsendül majd a Munichtől a The Weight Of Love-ig, de ha belegondolunk, hogy több mint két év telt el az utolsó lemez óta, talán új dalokat is hallunk majd…

Jegyár: 6500 forint, elővételben 5500 forint. A koncertre limitált számú, a galériára szóló jegyet is kapható 8500 forintos jegyáron. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A jegyelévétel szeptember 21-én csütörtök) kezdődik.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]