A BBC bemutatta a Shetland új évadának első előzetesét. Ez lesz az utolsó felvonás Douglas Henshall számára, aki Jimmy Perez nyomozót alakítja a sorozatban – a skót színész a hét elején megerősítette, hogy kiszáll a produkcióból: „Karrierem egyik kiváltsága volt, hogy közel 10 éven át játszhattam Jimmy Perezt, és hogy annyi csodálatos emberrel dolgozhattam együtt a kamera előtt és mögött, valamint hogy sok időt tölthettem Shetlandon. Azoknak, akiket érdekel, később elmagyarázom a távozásom okait.”

Ann Cleeves, akinek művein a sorozat alapszik, a RadioTimes.com-nak adott nyilatkozatában elmondta: „Szomorú, hogy Dougie már nem játssza Jimmy Perezt; tökéletes volt a szerepben. De nagyon örülök, hogy a BBC folytatni akarja a forgatásokat ezeken a gyönyörű szigeteken.

A Shetland 2023-ban egy nyolcadik évaddal tér vissza, új színésszel a főszerepben, bár a szereposztás részleteit még nem jelentették be.

Gaynor Holmes, a BBC drámákért felelős vezető producere elmondta: „Nagyon fog hiányozni [Douglas Henshall], de a sorozatban még rengeteg potenciál van, és rendkívül izgatottak vagyunk a terveink miatt, hogy még többet láthasson a közönség ebből a közkedvelt drámából.”

A Shetland 7. évada 2022 augusztusában kezdődik a BBC One-on és a BBC iPlayer-en.

A friss előzetes – amelyben Perez nyomozó és csapata egy eltűnt személyt keres – alább tekinthető meg: