A brit Asking Alexandria frontembere, Danny Worsnop a Noisecreep magazinnak adott egy érdekes interjút, melyből kiderül hogyan élte meg súlyos alkohol- és drogfüggőségét, milyen a józan élet számára, valamint beszélt zenekara ‘hullámvasútjáról’ és szüleivel való kibéküléséről is. “Idén a teljes banda végignézte a bukásom, a vergődésem a mélyben, majd a legvégén az újjászületésemet is. Néhány évig veszélyes dolgokat műveltem, nagyon elfajult a pia és a kábítószer használata nálam, szóval így 2011-re padlót fogtam… Nehéz volt felállni, de megcsináltam és a józanságommal mindannyiunk sokkal jobban érzi magát a csapatban. Ez egy érdekes életmódváltás volt – igen, azt hiszem az ‘érdekes’ szó tökéletesen passzol rá.

A változást követően a hangom is sokkal jobb lett, olyan dolgokra vagyok képes vele, amit korábban nem tudtam megcsinálni. Mostanában, ha lejövök a színpadról, fittnek érzem magam és simán lenyomnék még egy bulit ott rögtön. Régebben olyankor meg sem bírtam mozdulni, arról pedig ne is beszéljünk, hogy miként énekeltem a dalainkat élőben.

A zenekar számára is durva volt ez az esztendő. Először majdnem csődbe mentünk, de végül letudtunk mindent adósságunkat és most már anyagilag is egyenesbe jöttünk, nem csak szakmailag (Az Asking Alexandria az Avenged Sevenfold és a Hollywood Undead társaságában turnézott az USA-ban – a szerk.). Erősebbé tett minket a mögöttünk hagyott év, nekem pedig eszembe se jutna ismét tudatmódosítókra költeni a pénzem.

A szüleimmel nagyon sokáig nem tartottam a kapcsolatot, úgyhogy ez most nagy esemény lesz. Eljönnek hozzám Kaliforniába, ezen már azóta fáradozok, hogy megszakadt köztünk a kapcsolat. De nem aggódok emiatt, sosem teszem. Mondhatnám úgy is, hogy sokakkal ellentétben szarok az aggodalmaskodásra. Néhányan mindig azon filóznak “mi van ha valamit elrontunk?”, én meg baszok rá. Az életben néha kellenek a súrlódások, különben unalmas lenne minden. A hibáinkból pedig tanulunk, nem?

Az Asking Alexandria február 9-én Bécsben koncertezik a Blessthefall és a Chelsea Grin társaságában, melyre a ShortScore buszos túrát is indít, erről részleteket itt olvashattok.