Az Architects az egyik legismertebb brit metalcore csapat, akik minden egyes albumukkal képesek meglepni rajongóikat. Csakúgy, mint legutóbbi ‘The Classic Symptoms Of A Broken Spirit’ című lemezükkel is tették, amellyel nem fértek lesöpörni mindent, amit az emberek eddig a bandáról hittek és olyan fontos témákat dolgoztak fel, mint a mentális egészség és a démonaikkal való küzdelem.

A zenekart legutoljára 2019-ben hallhattuk a Budapest Parkban, augusztus 2-án pedig új lemezükkel térnek vissza a hazai közönséghez.

Az Architects már többször bizonyítottak, hogy nem félnek változtatni az egyszer bevált formulán. Pont ebben a megújulásban rejlik az erejük. A zenekar hiába ért fel a csúcsra For Those That Wish To Exit című lemezükkel és betonozták be magukat Anglia vezető metalcore zenekaraként, nem féltek újból feltalálni magukat és újszerű hangzások után nyúlni. Ennek az eredménye a csapat legújabb, The Classic Symptoms Of A Broken Spirit c. lemeze is: ,,Ez a lemez sokkal élőbbnek, izgalmasabbnak és szórakoztatóbbnak tűnik – megvan benne az energia. Azt akartuk, hogy sokkal indusztriálisabb és elektronikusabb legyen. Ez volt a fő küldetés. Ezek egymás mellett is megférnek: Mr. Electronic és Mr. Organic” – mondta el Sam Carter, a zenekar énekese a lemez kapcsán. A zenekar a szövegekben sem félt a sötétebb témákhoz nyúlni, Sam elmondása szerint ez egyfajta lehetőséget jelent számára, hogy dalain keresztül feldolgozza a sötétebb gondolatait is és a koncerteken sem fél az olyan témákat felszínre hozni, mint például a mentális egészség fontossága. Az új lemez pedig tökéletesen alkalmas a démonok kiűzésére, amelyhez augusztus 2-án mi is csatlakozhatunk a csapat budapesti koncertjén.