[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jó, ha egy rendező hű a gyökereihez. David S. Sandberg, az Amikor kialszik a fény (Lights Out, már a mozikban) rendezője biztosan az. És az ő gyökerei a YouTube-ból erednek. A rendező ugyanis úgy lett rendező, hogy kisfilmeket készített, és azokat közzétette – mígnem csodák csodája, egy 2 perc 41 másodperces etűdjét, melyet a saját lakásában, a feleségével svédországi lakásának elemes bútorai között forgatott, megnézte Lawrence Grey producer, aki még aznap továbbküldte a linket James Wan rendező/producernek.

És Sandberg azóta a második filmjét készíti elő: az Amikor kialszik a fény befejezése után máris kezdte az Annabelle 2. forgatását.

De közben jut ideje rá, hogy új rendezőket segítsen. A YouTube Space new york-i stúdiójában felépítették a film két díszletét (Rebecca hálószobáját és a pincelabirintust), ahol nyolc kiválasztott filmes elkészítheti a saját minifilmjét: a kisfilmek már egy hete megtekinthetők a You Tube Space csatornáján. A kiválasztottak között van brit, dél-amerikai és USA-beli is. Dolgozni ingyen kellett, de a technika rendelkezésre állt, és csak a téma volt megadva: Te mitől félsz?

Sandberg tanácsokkal látta le az ifjú rendezőket, de a legfontosabb, amit tanított nekik egyszerű: „ne add fel – ha elég soká csinálod, jöhet valaki, aki felfedez”.

Vele megtörtént: az Amikor kialszik a fény rá a bizonyíték.

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]