[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Filmes karrierek néha úgy indulnak, mintha Hollywoodban írnák a történetet. David Sandberg-é ilyen. A Svédországban született filmes kamaszként a szülei digitális kamerájával kísérletezett – egész addig, míg össze nem törte. Később egy DVD-kölcsönzőben dolgozott, és kisfilmeket készített. Kedvenc műfaja a horror és sci-fi, de animációs rövidfilmjeivel is ért el sikereket. 2013-ban a saját lakásában, a feleségével kettesben készítette el Lights Out című, néhány perces horrorfilmjét, melyben a forgatókönyvért, a rendezésért, a zenéért, vágásért és digitális trükkökért is ő felelt. A youtube-ra feltöltött kisfilm azután szédületes pályát futott be. Számos filmfesztivál díját hozta el, és több mint 20 millió nézője volt: kevés „igazi” filmesnek jut ennyi.

A sikernek köszönhetően, az elmúlt évek legmenőbb horrorjait készítő James Wan felkarolta az ifjú filmest. Miközben saját új rendezésén, a Démonok között 2.-n (Conjuring 2, hazai bemutató: június 9.) dolgozott, közreműködött abban, hogy elkészülhessen a kisfilm egész estés változata, az Amikor kialszik a fény (Lights Out, hazai bemutató: július 21.). Pénzt szerzett, szakmai támogatást nyújtott, és sajt nevével vállalt garanciát arra, hogy a hosszú változat is olyan félelmetesen népszerű lesz, mint rövidke elődje.

És hogy teljes legyen a happy end: Sandberg felesége, Lotta Losten a moziváltozatban is szerepel. Igaz, ezúttal csak egy apróbb feladat jutott neki, a főszerepet már Teresa Palmer és Maria Bello kapta.

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]