[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sacha Baron Cohen most is ugyanolyan beteg, mint volt! A politikai inkorrektség királya ezúttal sem kíméli rekeszizmainkat és tőle megszokott módon a jó ízlés határain bőven túl merészkedik. Mégha az Agyas és agyatlan nem is lett annyira ütős, mint Cohen előző filmjei, de egy élvezhető vígjáték, amiben még az altáji poénok is egészen elviselhetők. Őszintén szólva láttunk már durvábbat is (kivéve egyet… na, az nagyon durva!) 

Nobby Butcher (Sacha Baron Cohen) az Anglia csóró végén élő focihuligán boldogan éldegél barátnőjével és tucatnyi lurkójával a szociális segélyen. Tulajdonképpen nincsen gondja semmire, iszogat naphosszat és vidáman grasszál a roppantul divatos fehér zoknijában, amihez szigorúan csak papucsot illik párosítani. Egy dolog szomorítja el csak időről időre, hogy sehol sem találja rég elveszett öccsét. Egyszer aztán fordul a szerencse és egy haverja segítségével hírt kap tesójáról. Nobby Londonba utazik, hogy beszélhessen vele, arra viszont nem is számít, hogy Sebastian (Mark Strong) hipermenő ügynök lett, akit még James Bond is csak irigyel. Nobby baklövése miatt egy fontos akció balul üt ki, ezért Sebastiannak nincs más választása, bujkálnia kell testvérével, miközben bérgyilkosok üldözik. A két testvér így a fél világot bejárva agyatlankodik egy kiadósat, hogy aztán természetesen megmentsék a világot a végső pusztulástól.

Mark Strong and Sacha Baron Cohen in Columbia Pictures' THE BROTHERS GRIMSBY.

Mark Strong és Sacha Baron Cohen – Agyas és Agyatlan

A történettel igazából nincs baj, a szereplők viccesek, a poénok ülnek. Annak ellenére vicces a film, hogy van benne pár komolyan ocsmány poén, de a műfaj ászától ne is számítsunk másra. Akit pedig ez zavar, az inkább nézzen szolidabb szórakozás után. Bár van a filmben egy rész, aminél gusztustalanabbat én még az életben nem láttam és fogalmam sincs, hogy Mark Strong hogyan vállalhatta be egyáltalán. Maradjunk annyiban, hogy az Ace Ventura orrszarvús jelenete csak egy bájos, púderesen rózsaszín lepkefing Cohen agymenéséhez képest. Részvétem az elefántoknak.

A filmet egyébként az a Louis Leterrier rendezte, akinek a Szállító 1-2, a Titánok harca és a Szemfényvesztők is köszönhető. Utóbbi filmben szerepelt Cohen felesége, Isla Fisher is, aki most az Agyas és Agyatlanban szintén feltűnik, akárcsak a mindig hihetetlenül dögös Penélope Cruz. A szereplők terén tehát erős a film, gyengéje talán abban rejlik, hogy a Borat és a Brünó áldokumentarista jellegének hiányában kevésbé ülnek bizonyos szituációk, poénok. Mondjuk ez már a Diktátor esetében is így volt, de szerencsére Sacha Baron Cohen van annyira jó és kreatív, hogy egyszemélyben eltörpítse ezeket a kisebb zavaró tényezőket. 

Aki rajongója a műfajnak, párdon  Sacha Baron Cohennek, az bizonyára jól fog szórakozni, aki meg nem… hát igazából az is, csak diszkréten kacsintson félre a durvább részeknél és röhögjön inkább Cohen marhaságán, hiszen ő is ugyanezt teszi.

12801360_1108419935843379_5030275380901099433_n[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sokkoló poénok jöhetnek?! (Agyas és agyatlan - kritika)
Mégha az Agyas és agyatlan nem is lett annyira ütős, mint Cohen előző filmjei, de egy élvezhető vígjáték, amiben még az altáji poénok is egészen elviselhetők.
Ami tetszett
  • Sacha Baron Cohen, a kaméleon
  • Néha sírva röhögős
7.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (6 Szavazások)
7.6