A Trónok harcát jegyző David Benioff és D. B. Weiss váratlanul bejelentette, hogy kiszáll az új Star Wars-trilógia alkotói csapatából – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

    „Szeretjük a Star Warst. Amikor George Lucas felépítette, minket is felépített. Életre szóló élmény volt, hogy beszélgethettünk vele és a jelenlegi Star Wars-csapattal a Star Warsról, és örökre adósai leszünk ennek a sagának, amely mindent megváltoztatott. De egy napnak csak 24 órája van, és mi nem tudjuk összeegyeztetni a Star Warst és a Netflix-projekteket. Így sajnáljuk, de visszalépünk” – fogalmazott a páros közleményében.
    Benioff és Weiss 18 hónappal az után sokkolta a rajongókat a távozásával, hogy a Disney és a Lucasfilm bejelentette, rájuk bízza a tervezett új Star Wars-trilógiát.
    A páros lett volna a forgatókönyvírója és a producere a 2022 decemberében debütáló Star Wars-filmnek, az elsőnek a most záruló Star Wars-trilógia után. Egy különálló sorozatban gondolkodtak, tőlük függetlenül kezdett fejleszteni egy új sorozatot Az utolsó jedik rendezője, Rian Johnson.
    Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke közleményben reagált a duó távozására: mint írta, remélik, hogy az alkotópáros később, ha kissé felszabadul a kötelezettségei alól, ismét visszatér a Star Warshoz.
    Benioff és Weiss öt évre szóló, 250 millió dolláros szerződést kötött a Netflixszel augusztusban.
    Kennedy áprilisban még arról beszélt, hogy az alkotópárossal tervezi a következő Star Wars-sagát. „Nemcsak egy újabb trilógia lehetőségével foglalkozunk, hanem a következő tíz évre vagy tovább akarunk előre tekinteni” – mondta.

MTI