A kétszeres Emmy-díjas Bradley Whitford a Szilícium-völgybe kalauzolja el a nézőket, hogy bemutassa a “zsenik Hollywoodjának” nem mindennapi fejlődéstörténetét.

A Szilícium-völgy az Egyesült Államok egyik legnagyobb információs technológiai központja, a kaliforniai régió többek között olyan dolgok feltalálásának és továbbfejlesztésének helyszíne, mint az integrált áramkör, a mikroprocesszor és a személyi számítógép. A Szilícium-völgyben működő cégek termékeivel és szolgáltatásaival vagyonokat lehet keresni… vagy éppen bukni.

A National Geographic új sorozata az 1990-es évekbe repíti vissza a nézőket, amikor a Szilícium-völgy a világ legbefolyásosabb embereinek találkozóhelyévé és legismertebb márkáinak bölcsőjévé vált.
A Szilícium-völgy urai című hatrészes sorozatismerteti a korszak történelmének mérföldköveit, bemutatja három cég történetét, és rávilágít a vezetők közötti ellentétekre és együttműködésekre.

Bradley Whitford (National Geographic/Bettina Strauss)

„A Szilícium-völgy mindig is különös hely – a zsenik Hollywoodja – volt és lesz. A 90-es évek dotcom-lufija hatalmas lehetőségeket teremtett, de óriási bukásokat is hozott, és nemcsak a fantasztikus tehetségek, hanem néhány bámulatos sarlatán előtt is megnyitotta a kapukat. A Szilícium-völgy uraia régió első úttörőinek meglepő, provokatív és inspiráló történetét meséli el” – mondja Matthew Carnahan, a széria alkotója. A játékfilmes elemeket dokumentumfilmes szegmensekkel, és szakértői megszólalásokkal ötvöző sorozatban többek között olyan ismert színészek is feltűnnek, mint a kétszeres Emmy-díjas Bradley Whitford, Steve Zahn és Lamorne Morris.

A Szilícium-völgy urai sorozatot január 13-tól vasárnaponként 21 órakor, dupla epizódokkal vetíti a National Geographic.