[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Nick Cave új lemezének dalait, és a fia halála miatti gyászt bemutató One More Time With Feeling című 3D-s dokumentumfilmet egyetlen alkalommal, egy zenei kísérőprogram keretében vetítik Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban december 9-én.

Az Andrew Dominik által rendezett fekete-fehér alkotás a Nick Cave & the Bad Seeds idén megjelent Skeleton Tree című albumának keletkezéstörténetébe vezeti be a nézőt. A filmklipszerű szerkezet akkor változott meg, amikor Nick Cave megnyílt a kamera előtt, és azokról az érzésekről vallott, amelyek 15 éves fia 2015-ben bekövetkezett tragikus halála után az album elkészítéséhez vezettek – idézte fel a film magyarországi vetítését az Urániával megszervező BUDOKU az MTI-vel.
A világhírű zenész és a szintén ausztrál Andrew Dominik három évtizede ismeri egymást, korábban együtt dolgoztak a 2007-ben bemutatott western, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford elkészítésén. A mostani film ötletével Nick Cave kereste meg a rendezőt, ahogy fogalmazott, “vannak dolgok, amiket el akarok mondani, csak nem tudom, hogyan tegyem”.
A művet a zenekar tizenhatodik albumának végső felvételei alatt, tíz napig forgatták egy londoni stúdióban. Az eredmény az album 35 percnyi zenei anyagának vizuális leképezése, amely az interjúk és Cave folyamatos narrációja révén – amelyet a forgatott anyagot nézve utólag mondott fel telefonjára – a legsötétebb démonaival küzdő művész nyers, törékeny és őszinte vallomása.
A film az idei Velencei Filmfesztiválon debütált, majd az album megjelenése előtt, szeptember 8-án egyszerre mutatták be a világ 950 mozijában. A jelentős közönség- és kritikai visszhang hatására most néhány exkluzív alkalommal ismét levetítik világszerte.
Magyarországra az Uránia Nemzeti Filmszínház és a BUDOKU szervezésében jut el a film egy exkluzív vetítés keretében. A december 9-én 20 óra 30 perckor kezdődő 3D-vetítést tribute koncertek követik, fellép a Napokon feat. Németh Juci, az Anton Vezuv, a Bujdosó Trió és Zanzinger.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]