A Netflix streamingszolgáltató nem fogja jelezni, hogy A Korona című nagy sikerű sorozata csupán fikció – írta a deadline.com filmes portál.

    A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy a sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria
csupán fikció.
    „Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal” – mondta Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.
    A Netflix nem teljesíti a kérést. „A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét” – írták a deadline.com-nak.
    Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel.
  Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat „a végletekig feszíti a művészi szabadság határait”.

MTI