A világ egyik legnagyobb hatású metal együttese, a Metallica 2010. május 14-én Budapesten lép színpadra, a Puskás Ferenc Stadionban, jelentette be a szervező Live Nation Hungary. A Metallica negyedszer látogat hazánkba, utoljára tizenegy évvel ezelőtt volt itt a James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett és Robert Trujillo alkotta együttes.
A World Magnetic Tour ’10 koncertkörút az idén megkezdett nagyszabású stadionturné folytatása lesz, amelyet eddig közel 2 millió ember látott világszerte; a 2010-es része januárban Dél-Amerikában kezdődik, és tavasszal ér Európába…

A budapesti koncertre hat jegykategória lesz: a küzdőtéren közvetlenül a színpad előtt front of stage szektor kerül kialakításra, ide csupán limitált számú rajongó tud jegyet váltani. A normál állójegyek mellett még négy különböző árú ülőjegy lesz; ezek a színpaddal szemben, illetve oldalirányban elhelyezkedő lelátókra szólnak.

A belépőkhöz először a Metallica Fan Club tagjai tudnak hozzájutni, december 13-án 9 órától december 14-én 18 óráig a www.metclub.com oldalon keresztül. A nagyközönség részére a jegyárusítás december 15-én kedden, 10 órakor kezdődik a Ticket Express és az Eventim országos hálózatában, illetve a www.tex.hu oldalon keresztül. A turné eddigi állomásain rendkívül gyors ütemben keltek el a jegyek, így a Live Nation a budapesti koncert kapcsán is arra számítunk, hogy pár nap alatt telt házas lehet a rendezvény.

A Metallica várhatóan az idén összeállított programhoz hasonlót játszik Budapesten is, ez azt jelenti, hogy több mint 2 órás koncertre és a Death Magnetic album dalai mellett a kultikussá vált slágerekre is fel lehet készülni.

-index-