Budapest. És ami nem Budapest az is az. Nem túlzás, hogy sok nézőt főleg emiatt érdekelt ez a film és miután kijöttünk a vetítésről, akkor is ennyi volt bennünk: jó ez a város, szinte minden 3. amerikai akciófilmet itt forgatnak. Talán ez sokat elmond arról, hogy A kém, aki dobott engem története milyen gyengécske nyomot hagy maga után.

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők. Audrey expasija Drew (Justin Theroux) pedig a kém, ami a film legelején gyorsan ki is derül. Mivel Drew szélsebesen feldobja a talpát, marad a középpontban a két lány, és persze a kínzó kérdés, hogy miért dobta a kém Audreyt. Hamar világossá válik a számukra, hogy utazniuk kell ahhoz, hogy kiderítsék, mi okból volt olyan titokzatos Drew és hogy mi elől menekült, mielőtt lepuffantották. Átszelik egész Európát és egész meglepően kemény az újdonsúlt kém duó. Akár tettekben, akár szavakban.

Persze szerelmi szál nélkül ezúttal sincs vígjáték, így a szexi Sam Heughan (brit ügynök) is bekapcsolódik a sztoriba. A kis csapat pedig országról országra nagy slamasztikában találja magát, melynek szálait egy titokzatos figura irányítja a háttérből.

Ha az az érzésünk, hogy Susanna Fogel vígjátéka nem éppen eredeti, akkor az azért van, mert nem az. Újrahasznosított sztorit kapunk, melyben a legnagyobbat a magyar főváros alakítja. Legyen szó akár Amszterdamról vagy Bécsről, drága Budapestünk mindegyiket kifogástalanul hozza. A túl hosszúra nyújtott sztoriban bőven akad erőlködés, melyet McKinnon képes a legjobban oldani. Nem hiába, a csaj egy zseni. Aki megtanulja fejből a Yozsefváros szövegét és jól el is reppeli, az mi más lehetne?

Amúgy kapunk itt még egy Gillian Andersont is beugrónak, kevés jelentőséggel persze, de nem ússzuk meg Árpa Attilát sem. Ő lassan minden hazánkban forgatott filmben felbukkan. Lehet olyan ő ennek a városnak, mint a Marvelnek Stan Lee.

Ha mondjuk 70-80 perc lett volna az egész alkotás, nem panaszakodnánk, hiszen akkor sokkal feszesebbre lehett volna venni a sztorit, így viszont maradt a vontatott haladás a nagynak szánt csattanó felé, ami talán tényleg csak a moziszüzeket fogja meglepni.

A kém, aki dobott engem kevés jelentőséggel bíró alkotás, ami hamar alvóüzemmódba kapcsolja a nézőt és közben elfelejti felrázni az álomból. Majd a következő Budapesten forgatott kémvígjátéknak (mert naná hogy lesz ilyen is) hátha jobban megy ez.

A kém, aki dobott engem (kritika)
A kém, aki dobott engem kevés jelentőséggel bíró alkotás, ami hamar alvóüzemmódba kapcsolja a nézőt és közben elfelejti felrázni az álomból.
4.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
6.6