Csütörtöktől látható a hazai mozikban a Vakáció, Christina Applegate és Ed Helms főszereplésével, mely faz 1983-ban készült Chevy Chase-féle Családi vakáció remake-je és folytatása is egyben. Annyi biztos, hogy a vaskosabb humor kedvelői kivételes csemegére számíthatnak, hiszen testnedvekből és kínos szitukból nem lesz hiány, sőt megismerhetünk egy új fajt: a kannibál tehenet is.

A film váza teljesen megegyezik a régi verzióval, csak most a lúzer Griswold család fiatalabb generációját láthatjuk marháskodni a vásznon. Rusty Griswold (Ed Helms) a peches családapa elhatározza, hogy elviszi hétköznapoktól fásult családját a csodálatos floridai Wally World vidámparkba, hogy felüljenek a gigantikus T-rex hullámvasútra. Rusty ismét át akarja élni az a remek gyerekkori élményt, amikor saját szüleivel és testvérével tette meg ezt a mókás utat, valamint abban bízik, hogy a kiruccanás alatt szerzett közös élmények jobban összekovácsolják a családját. Út közben természetesen eszement kalandokba keverednek és semmi sem sikerül úgy, ahogy azt előre eltervezték.

A tizenhatos karikával futó filmben természetesen vannak kedvesen árnyalt poénok is, de ezekre nem igazán fogunk emlékezni miután láttuk, ahogy az egész család élvezettel fürdőzik egy pöcegödörben, vagy ahogy Ed Helms cafatokra trancsíroz egy egész tehenet egy quad segítségével. Bár akárki akármit mondd, premier plánban látni a szebb napokat is látott Christina Applegate-et, miközben kidobja a rókabőrt, egyszerűen megfizethetetlen.

A hányingert azért szerencsésen feledteti Griswoldék két fiúgyermekének örökös és tényleg nagyon vicces civódása, valamint, hogy pár kocka erejéig feltűnik Chevy Chase és Beverly D’Angelo is, az eredeti filmből.

A megannyi rázós poén ellenére azért tényleg megesik a szívünk kissé az elkeseredetten próbálkozó családapa láttán, aki lehetőségeihez mérten mindent bevet, hogy összetartsa elcsüggedt családját.

A Vakáció méltán kaphat helyet az autentikus amerikai közönségsikerek sorában. Úgy tűnik a családi filmek régi generációjának végleg leáldozott. Vicces vagy nem, ez van.

Köszönet az InterCom-nak a film vetítéséért!

A Griswold-család még mindig hülye (Vakáció - kritika)
"A Vakáció méltán kaphat helyet az autentikus amerikai közönségsikerek sorában."
Ami tetszett
  • Végre egy szórakoztató vígjáték
  • Griswold-feeling
  • Chris Hemsworth
Ami nem tetszett
  • Néha túltolt poénok
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (5 Szavazások)
6.5