[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Valljuk meg nem tűnik túl eredeti ötletnek egy horror filmtől manapság, ha abban ijesztően kinéző babák körül orientálódnak paranormális jelenségek. Első ránézésre a horror műfajban járatos William Brent Bell (Ezt éld túl!, Az ördög benned lakozik) által rendezett A fiú sem tűnt olyannak, mely meg tudná törni a klisék sorát, de be kell valljuk, nagyot tévedtünk. A hagyományos ijesztgetés mellett ugyanis a Walking Deadből ismert Lauren Cohan főszereplésével készült alkotás nagyon is csavaros lett, abszolút meg tudja hökkenteni a sokat látott mozinézőt is.

THE BOY

Greta (Lauren Cohan) volt barátja zaklatása elől az USA-ból egy kis angol faluba menekül, ahol a Heelshire házaspár veszi őt alkalmazásba babysitterként. A lány megdöbbenésére viszont a pátyolgatásra szoruló fiú, Brahms csak egy élettelen bábú. Ráadásul ennek a bábunak a gondozásához tartoznak  szabályok is, melyek betartását nyomatékosan Greta lelkére köti az idős pár. Hogy még ijesztőbb legyen a hangulat, Heelshire-ék el is utaznak némi kikapcsolódás céljából, ezért Greta csak a helyi ételfutárral, Malcolmmal (Rupert Evans) tud a házban tapasztalt furcsaságokról beszélni.

A filmben egyébként jó pár klisés elem megtalálható, melyek mintha ismét csak ctrl c + ctrl v használatával kerültek volna a történetbe. Az alkotók nem tudták kihagyni a senki földjén található nagy és öreg kastélyszerű házat, a szakadó esőt, a furcsa hangokat, a maguktól nyíló és csukódó ajtókat. Szerencsére a történet komorsága nem fordítja át paródiába ezeket a jól megszokott horror-elemeket.

THE BOY

A fiú lassan építkezik, de folyamatosan csöpögteti a paracseppeket. Ezen megközelítés miatt is ki tud némileg emelkedni a megszokottól, de azért a megfontolt tempónak sokkal nagyobb jelentősége van, mint az elsőre gondolnánk. A fináléra ugyanis akkora pofont kap mindenki, hogy ahhoz tényleg elengedhetetlen az azt megelőző hergelés.

A horror műfaját A fiú sem tudta megújítani, de sikerült egy olyan sztorit pakolni a filmbe, melynek végén nem érezzük magunkat sem átverve, sem hülyének nézve. Egyedül a bábú haragjától óvakodjon mindenki.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Egy horror is tud még meglepetést okozni (A fiú - kritika)
A hagyományos ijesztgetés mellett a film nagyon is csavaros lett, abszolút meg tudja hökkenteni a sokat látott mozinézőt is.
Ami tetszett
  • Remekül húzza az agyunkat
  • A végső fordulat
Ami nem teszett
  • Túl sok klisé elem
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (20 Szavazások)
7.3