Pályafutása egyik legsűrűbb, legsikeresebb évét zárja a Fish! zenekar. A csapat idén folyamatosan koncertezett, ingyenesen letölthető új lemezt készített, jelölést kapott az MTV European Music Awards Legjobb Magyar Előadó díjra és elnyerte Az év klipjének járó Kettőnégy Gumizsiráf-díjat. A Fish! december 27-én a budapesti Dürer Kertben a rajongókkal közösen búcsúztatja az óévet…

Sikeres évet zár az ország egyik legnépszerűbb koncertzenekarának tartott Fish!. A 100% hardpop stílusban zenélő rockbanda számára 2011 olyan volt, mint egyetlen hosszú turné. Bár a fiúk folyamatosan úton voltak, arra is maradt energiájuk, hogy a fellépések közben elkészítsék a legújabb nagylemezüket. A SAV szeptember 27-én jelent meg, és a korábbi albumokhoz hasonlóan bárki ingyen hozzájuthat a zenekar honlapján.

– Az új lemezt már hétezernél is többen töltötték le a www.fishonline.hu oldalunkról, és ennél is többen lehetnek, akik máshonnan szedték le vagy megosztották. Nálunk működik, hogy ingyen adjuk a zenét, mert így egyre többen megismernek minket és eljönnek a koncertjeinkre. Számunkra ez a legfontosabb – mondta Senior Hal, vagyis Kovács Krisztián, a Fish! énekese.

A Fish! ma már kihagyhatatlan fellépő a nyári fesztiválokon, szeptember végén pedig ismét útra kelt, hogy teltházas koncerteket adjon az Insane és a The Grenma zenekarokkal közös országjáró klubturnén. Az első fellépések balszerencsésen indultak, de a körút végére a csapat elindult a világhírnév felé is.

–  Az első hétvégén mindkét turnébusz lerobbant, a következő héten pedig lebetegedett a gitárosunk, de utána nem volt megállás. A rajongók már az első állomásokon kívülről fújták az új dalainkat, pedig a SAV alig egy-két héttel korábban jelent meg. Ahol tavasszal már jártunk, ott többen jöttek, és nagy volt az érdeklődés azokban a városokban is, ahol korábban még sohasem léptünk fel. A legemlékezetesebb Szeged volt, ahol a Fish! koncertje alatt valahonnan előkerült egy olajradiátor, amit a közönség kézről kézre adogatott, az erről készült fotó pedig számtalan blogra került fel világszerte – tette hozzá Kovács Krisztián.   

A Fish! országjáró klubturnéja december 23-án Kecskeméten ér véget, majd a zenekar a két ünnep között, december 27-én a budapesti Dürer Kert színpadán búcsúztatja az évet a Hidegzuhany, a The Grenma és a Nova Prospect társaságában. A koncertre elővételes jegyek a Dürer Kertben és a Butik Presszóban kaphatók.