A brit kulturális miniszter szerint a Netflix streamingszolgáltató A Korona című sorozata készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria csupán fikció – írja a BBC hírportálja.

    „Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, akik még nem éltek az eseményeknek idején, összetéveszthetik a fikciót a valósággal” – mondta vasárnap Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.
    Peter Morgan, a széria alkotója „a kreatív képzelőerő játékának” nevezte a produkciót, amelynek forgatókönyve „folyamatos ide-oda ugrálás” kutatómunka és drámaírás között.
    Dowden a lapnak elmondta, hogy szándékában áll levélben is megírni a szériával kapcsolatos aggályait a Netflixnek. A streamingszolgáltató egyelőre nem szólalt meg az ügyben.
    A brit királyi család életéről szóló sorozat negyedik évadát, amelyben Olivia Colman alakítja II. Erzsébet királynőt, már érték kritikák néhány esemény, különösen a walesi herceg és hercegnő esküvőjének ábrázolása miatt.
    Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat „a végletekig feszíti a művészi szabadság határait”.
    A jelentések szerint a széria negyedik évada 29 milliós nézettségnél tart.

 

MTI