A 30 seconds to Mars frontembere a sokak által színészként ismert, de dalszerzőként és frontemberként is remekül helytálló Jared Leto, aki jelenleg bandájáva los angelesi stúdiójukban rögzíti új lemezüket! Az album producere Flood, aki olyan zenekarokkal vitt sikerre lemezeket,mint a U2,a Nine Inch Nails a Depeche Mode és a Smashing Pumpkins

A 30 STM új-jelenleg még cím nélküli- lemeze a 2005-ös Beautiful Lie-t követi, melyből több, mint 3 millió fogyott világszerte két kislemezes nótája a The Kill és a From Yesterday a világ rock toplistáit is ostromolta. Az utóbbihoz készült klip az első Kínában rögzített amerikai videoklip volt. A zenekar új lemeze személyes élményekből és tapasztalatokból született, olyan érdekes gondolatokat ismerhetünk meg, melyek a több éves turnézás során fogalmazódtak meg a zenészekben.

Nagyon jó érzés, hogy végre arra fókuszálunk, ami igazán fontos nekünk-a zenére.” -mondja LetoIzgatottan nézünk a ránk váró munka elébe, melyben a Virgin/EMI munkatársai segítenek majd minket. Örömünkre szolgál, hogy új albumunk készült, melyet hamarosan megoszthatunk a rajongóinkkal. Hálásak vagyunk azért a támogatásért, amit a családunktól, barátainktól és rajongóinktól kaptunk.