Megérkezett az első előzetes az Elena Ferrante Nápolyi regények tetralógiájának első kötete alapján készült sorozathoz. Az HBO, a RAI FICTION és a TIMVISION koprodukcióban forgatott, BRILIÁNS BARÁTNŐM című, nyolcrészes szériát Saverio Costanzo (Közlegény, A prímszámok magánya, Éhes szívek) rendezi.

Amikor az idősödő Elena Greco legfontosabb barátnőjének nyoma vész, a könyvekkel teli házának magányában élő asszony elhatározza, hogy megírja barátságuk történetét. Elena 1950-ben, az általános iskola első osztályában ismerte meg Raffaella Cerullót, akit mindig is Lilának hívott. A Nápoly veszélyes és izgalmas világában játszódó, majd 60 évet felölelő történet elmesélése során megpróbálja megfejteni briliáns barátnőjének, Lilának a rejtélyét, aki egyszerre volt a legjobb barátja és egyben legfőbb ellensége is.

A szereplőválogatás nyolc hónapon keresztül zajlott, a meghallgatásokon csaknem 9000 gyerek és 500 felnőtt vett részt Campania régió minden szegletéből. A castingon meghallgattak hivatásos és amatőr színészeket egyaránt, továbbá helyi iskolák tanulóit is. Két újoncra, Elisa Del Genióra és Ludovica Nastira esett a választás, hogy megformálják a két főhőst, Elenát és Lilát kislány korukban.

                  A forgatás során a lányok idővel átadták a stafétabotot két tinédzser színésznőnek, az Elenát alakító Margherita Mazzuccónak és a Lilát játszó Gaia Giracénak. A BRILIÁNS BARÁTNŐM-ben összesen több mint 150 színész és 5000 statiszta szerepel.

                  A 150 tagú stáb 100 nap alatt mintegy 20 000 négyzetméternyi díszletet épített a felvételekhez. A történet szimbolikus helyszínéül szolgáló környék megalkotásához 14 lakóház homlokzatát rekonstruálták, öt lakásbelsőt hoztak létre, továbbá egy templomot és egy alagutat is megépítettek. A kosztümrészleg 1500 kosztümöt gyűjtött össze, melyek jó része kifejezetten ehhez a filmhez készült.

Elena Ferrante Nápolyi regények tetralógiáját 2016-ban kezdte el megjelentetni a Park Könyvkiadó. A Briliáns barátnőm és az Az új név története már kapható, a harmadik kötet, az Aki megszökik és aki marad idén novemberben kerül a könyvesboltokba, a befejező, negyedik kötet, Az elveszett gyermek története jövő év végére várható.

A SOROZAT NOVEMBERTŐL KIZÁRÓLAG AZ HBO GO-N ÉS AZ HBO-N LÁTHATÓ!

Magyar feliratos előzetes: