[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]A fiatal svéd színésznő tavaly rengeteg filmben játszott, például lenyűgöző alakítást nyújtott az Ex Machina robotlányának szerepében. A hamarosan látható A dán lányért Arany Glóbusz-jelölést kapott és Oscar-esélyesnek is tartják, de nem csak ezért érdemes róla tudni 5 fontos dolgot.

  1. A minap a Louis Vuitton divatcég arca lett.
  2. Több mint 27 filmben játszott egyre komolyabb szerepeket, és természetesen ő is tévésorozatokkal kezdte. A közönség mellett a kritikusok is imádják.
  3. Matt Damon barátnője lesz

A nagy kasszasikert a következő Jason Bourne-film fogja elhozni neki Matt Damon oldalán, ahol valószínűleg nem szende szüzet alakít majd.

  1. Annak idején balerinaként kezdte, aztán fölvették a jogi egyetemre, de közben megkapta első filmszerepét, és ez eldöntötte, milyen karriert fog befutni.
  2. Nem tud rendesen dánul.

Az Egy veszedelmes viszony című Oscar-jelölt filmjét dánul forgatta, miközben nem beszéli tökéletesen a nyelvet. A problémát úgy hidalta át, hogy megkérte egy dán barátnőjét, hogy mondja magnóra a szövegét, és ennek alapján tanulta meg a dialógokat. A dán lány esetében ilyen gond nem volt, mert angolul forgatták a filmet, Alicia pedig anyanyelvi szinten beszél angolul

(The Danish Girl – hazai bemutató: 2016. január 28.)

(Untitled Jason Bourne/Matt Damon Project – hazai bemutató: 2016. július)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]