Az énekesnő, Lzzy Hale és zenekara április 7-én tér vissza  új stúdióalbumával, az „INTO THE WILD LIFE”-fal, mely a 2012-es, Grammy-nyertes „The Strange Case of…” lemezük után a harmadik a sorban.

Az új anyagról már ismerjük az első single-t, az „Apocalyptic”-et és a hozzá készült videót, ami tulajdonképpen azt mutatja be, ahogy a lemezt is felvették. A producer Jay Joyce, aki többnyire a Cage the Elephanttel és Eric Church-csel dolgozik, az eddigiektől gyökeresen eltérő módszerekkel tessékelte be a bandát a stúdióba. Élő hangzást produkáltak, pattanásig feszítve a kreatív határokat.

Ezt kb. úgy képzelhetjük el, ahogy az „Apocalytic” klipjében is látható.
„Négyen álltunk körben a stúdióban, pontosan úgy játszottunk, mintha a színpadon lennénk. Mindent újra és újra el kellett nyomnunk, amíg pontosan ugyanarra a hullámhosszra kerültünk. Anélkül szerettünk volna élő hangzású albumot felvenni, hogy koncertlemezt adunk ki. Azt akartuk, hogy a kész anyagon hallatsszon az a kémia és energia, ami megvan közöttünk a bulikon.” – mesélt Hale közös melóról.

Az énekesnő utólag azért még visszatért a stúdióba egy-két dalt korrigálni, de Joyce ekkor is nagyon szigorúan állt hozzá a munkához: „Ha valamit újra akartam énekelni, akkor rendesen fel kellett csatolnom a gitárt és eljátszani még egyszer az elejétől a végéig. Eleinte kérdezgettem Jay-t, hogy ha esetleg egy-két hangot nem sikerül épp eltalálnom, utólag kijavítjuk-e, ő meg csak annyit mondott >>Dehogyis. Nem ez az, amit eredetileg szerettetek volna. Úgyhogy kezdd csak szépen elölről az egészet.<<”

A végeredménytől persze mindenki el volt ájulva, így azonnal kárpótolva érezték magukat az extra-strapás felvételi munkamódszerért – így gazdag rétegekkel vált még érdekesebbé a hangzás. Rengeteg helyi hatás is érte a bandát, míg a déli városokban és tájakon bóklásztak.
Lzzy hangjának univerzalitása egyébként más együttműködésekben is megmutatkozik: énekelt például az „America’s Got Talent”-ből kitűnt Lindsey Stirlinggel a „Shatter Me” című EDM dalban, és a country óriás, Eric Church is fellépett vele a CMT Awards díjátadóján.

Az előző lemez sikerei után a Halestorm végre egy olyan zenekarrá nőtt, amely kompromisszumok nélkül is sikeresen tud alkotni, amellett, hogy 100%-ig hűek maradnak önmagukhoz. Alig várjuk már az áprilist, hogy hallhassuk az izgalmas munka gyümölcsét.

Halestorm