A nagyobb bevételt termelő filmekből szinte kötelező folytatást készíteni. Így hát várható volt, hogy a Tökéletes hang első és második sikeres része után érkezni fog a harmadik is. Ám, mint a múltban oly sok más folytatás, ez sem tudta megközelíteni az első rész színvonalát.

Az iskolát maguk mögött hagyva, a Bellák már a nagybetűs életbe kilépve próbálnak érvényesülni, több kevesebb sikerrel. Egy remek lehetőség azonban újra összehozza a csapatot, és immár a tengerentúlon vágnak bele egy újabb énekversenybe, ahol már nem acapella csapatokkal, hanem hangszeres zenekarokkal kell megküzdeniük a sikerért. Eközben Amy (Rebel Wilson) múltjából felbukkan egy titokzatos férfi, aki alaposan felbolygatja a lányok amúgy sem eseménytelen életét.

A Tökéletes hang első része nem várt sikert aratott, a 17 millió dollárból készült film végül 118 millió dolláros bevételt hozott a készítőknek. A második rész annak ellenére sikeresebb lett, hogy az eredeti történetet inkább csak lemásolták, sok új elemet nem raktak bele. Mégis ez a zenés, táncos tinifilm sok embert beszippantott és nagyon várta a folytatást. A harmadik és egyben befejező rész azonban messze alulmúlja az előzőeket. Az várható volt, hogy most már nem egy szimpla iskolai versenyen fognak indulni és ez nem is lett volna baj, de a történet felétől teljesen súlytalanná válik a versengés, és Amy titokzatos múltbéli ismerősének felbukkanásával egy James Bond paródiába csöppenünk. Maga a gondolat, hogy egy kicsit más irányt vegyen a történet, nagyon is jó volt, sőt időszerűvé is vált egy jó adag frissítés így a harmadik részre. A megvalósítás azonban elég csapnivalóra sikeredett. A szerelmi szálak ebben részben tényleg csak mellékszálak, ami azért sajnálatos, mert ezek mind a két előző filmben jól működtek. Ami mindenképp pozitívum, hogy jóval kevesebb kínos poént kapunk Háj Amy méreteivel kapcsolatban.

Anna Kendrick Beca szerepében ismét nagyon üditő volt, de ő már több filmben is bizonyította, hogy komolyabb szerepekben is megállja a helyét. Maga mögött hagyta már az Alkonyatot és most már, hogy várhatóan nem lesz belőle folytatás a Tökéletes hangot is.

Rebel Wilson sem ezzel a szerepével fog kitörni a vicces molett lány karakteréből, de most legalább nem csak a testi adottságain poénkodtak az írók.

Jó lenne azt mondani, hogy ha tényleg ez lesz az utolsó rész, ahogy az alkotók ígérték, akkor vérzik az ember szíve, de sajnos látva a filmet ez inkább megkönnyebbülés.

Tökéletes hang 3 (kritika)
Mint a múltban oly sok más folytatás, ez sem tudta megközelíteni az első rész színvonalát.
5.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
2.9