Karoline Herfurth első komolyabb rendezése a Szerelmes SMS egy kedves kis bohóság, tipikus édes-savanykás limonádé a nagy nyári melegre.

Clara (Karoline Herfurth) vőlegénye meghal egy tragikus balesetben. A lány mindent megtesz, hogy feldolgozza szerelme elvesztését, de ez még két év után sem sikerül neki. A szomorúság lassan felőrli egész életét. Már szeretett munkájában, a mesekönyv írásban sem talál megnyugvást. A lány érzi, hogy nagy változásra van szüksége, ezért visszaköltözik szüleitől Berlinbe, hogy barátnője Katja (Nora Tschirner) segítségével új életet kezdjen. A forgószél természetű Katja azt tanácsolja a búskomor lánynak, hogy próbálja meg hangosan kimondott szavakkal elbúcsúzni vőlegényétől. Clara azonban erre képtelen és inkább SMS üzeneteket kezd küldeni szerelme régi számára, amiről azt gondolja, hogy már amúgy sem létezik. A számot azonban időközben kiadták egy feltörekvő és főleg kíváncsi újságíró srácnak. Mark (Frederich Mücke) nyomozni kezd az üzenetek küldője után és ő lepődik meg a legjobban, amikor halálosan beleszeret a titokzatos idegenbe.

Herfurth gond nélkül kopírozza az átlag amerikai romkom tipikus stílusjegyeit. Talán egy kicsivel komolyabb, intelligensebb hangvételt céloz meg az elején, de végeredményben egy szokványos vattacukros románcocskát tár elénk, egy csillámosan sziporkázó befejezéssel. A történet aranyos, teljesen rendben van, a szereplők egytől egyig szerethetőek, de ne számítsunk semmi extrára. Clara története inkább megható, mint vicces, bár akad azért néhány jó poén, főleg a mellékszereplők brillíroznak ilyen téren.

Herfurth helyében a vége felé kicsit behúztam volna a féket, akkor talán nem árasztaná el a szirup a mozikat minden előadás végén. Sebaj! Mindenki lelkének kell néha egy kis rózsaszín.

Szerelmes SMS (kritika)
Karoline Herfurth első komolyabb rendezése a Szerelmes SMS egy kedves kis bohóság, tipikus édes-savanykás limonádé a nagy nyári melegre.
6Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
5.7