Idén ismét Nova Rock, a felhozatal pedig egészen parádés lesz. Jön a System of a Down, a Blink-182, a Green Day és a Linkin Park is. Rajtuk kívül azonban rengeteg komoly fellépő jut minden napra, mi pedig ebben a cikksorozatban átnézzük mire lehet számítani a fesztiválon.

A meglehetősen húzós második nap után jó eséllyel a harmadik nap igazi holtpont lehet a fesztiválozók nagy részének, viszont pihenésre nem lesz idő mivel egy nagyon változatos délutánt követő este igazi nagyágyúk fogják birtokba venni a színpadokat.

A nap egyik első fellépője Alex Vargas lesz, aki remek szóló projektjével fogja elindítani a délutánt. Alternatív és soul alapokra helyezett zenéje újabban kiegészült egy kis elektronikával is, igazi chill hangulatra számíthatunk.

Folytatva a lazább zenék sorát kora délután fog fellépni a müncheni Jamaram. Habár ebben az évben nem csak érzésre, hanem tényleg kevesebb német nyelvterületről érkező banda szerepel a felhozatalban – amit nem feltétlen sajnálunk – ha az összes olyan minőségi lenne, mint a Jamaram, akkor a német zenekarokkal se lenne bajunk. Hallgassatok bele!

Folytatva a német bandák sorát, rögtön itt a DAWA, akik a korábbi zenekarokhoz hasonlóan, nem a kemény vonalat képviselik. Annak ajánljuk aki nincs haragban az akusztikus zenével, hiszen élőben nagyon jól tudnak működni az ilyen formációk.  

Ahogy haladunk előre a nap fellépőin, úgy egész szép ívet kapunk, az első néhány visszafogottabb fellépőt követően folyamatosan fognak megjelenni a keményebb zenében utazó bandák is. Nagyon várjuk a Four Year Strong zúzását, akik technikás pop-punk zenéjükkel várhatóan fel fogják robbantani a színpadot.

A pop-punk vonalat a Pierce The Veil fogja folytatni, akik novemberben Budapesten is bizonyították, hogy vérprofin csinálják azt, amit csinálnak, igazi amerikai tinizenekar, nem több, nem kevesebb. Rögtön őket fogja követni a Sleeping With Sirens (vagy épp fordítva?) akikkel egyébként is nagy barátságban vannak, szóval akár egy közös performansz is elképzelhető. 

Az Of Mice & Men jelentős átalakuláson esett át az utóbbi egy évben. Szerencsétlen Austin Carlile énekes egészségi állapota miatt évek óta sok problémájuk volt (majd később kiderült, hogy nem csak azzal volt a gond), a lényeg, hogy a srácok új szereposztással, új lendülettel futnak neki Európának, és természetesen nem hagyják ki a Nova Rockot sem.

A Rag’n’Bone Man (Rory Graham) elég nagyot robbantott Human című dalával, amit valószínű, hogy sokan hallottatok már. Élőben egy szuper jó éneklést várunk tőle, a minőség miatt érdemes belehallgatni ebbe a koncertbe is.

A nagy nevek sorát a 35. évét taposó német trash legenda Kreator folytatja, akik megéltek már néhány zenei korszakot, de még mindig itt vannak, és meg fogják mutatni nekünk, hogy milyen is az igazi feszes, dögös metal.

A Prophets of Rage az általunk egyik leginkább várt koncert a fesztiválon. Talán indokolni sem kell, hogy miért, elég ha annyit mondunk a Tom Morello vezette bandáról, hogy hangszeresei a Rage Against The Mashine-t alkották, míg vokál poszton Public Enemy és a Cyperess Hill repperei szerepelnek. Az egyik legütősebb bulit várjuk tőlük a fesztiválon.

A nap, sőt biztos, hogy sokatok “húzóneve” a System Of A Down.  Ők azok akiket tényleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen hosszú évek óta ők az egyik legmeghatározóbb formációja a rockzenei világnak. Ritkán kínálkozik olyan jó lehetőség a magyar rajongók számára, hogy élőben láthassák a Systemet, mint most, úgyhogy semmiképp sem érdemes kihagyni!

Jegyeket ITT találtok, további infókért pedig kövessétek a Nova Rock információs oldalt és a rated.hu-t.